
فرودگاه پکن
ترمینال ۳ بسیار بزرگتر از ترمینال های ۱ و ۲ است و مختص پروازهای خارجی می باشد.در داخل ترمینال، ساختمان به سه ترمینال فرعی تقسیم می شود که یک ترمینال برای مسافران و دو ترمینال دیگر برای استقرار مسافران و مستقبلین در نظر گرفته شده است.
سامانه حمل و نقل شهری:
سیستم پیشرفته حمل و نقل در پکن بر پایه پنج رینگ، ۱۱ بزرگراه ملی و ۹ کمربندی شهر ترتیب یافته است و شامل تاکسی، اتوبوس، خطوط BRT، تراموا و مترو می باشد.
مترو پکن شبکه ریلی حمل و نقل سریع نواحی شهری و حومه است که با ۸ خط، ۲۰۰ کیلومتر، ۱۲۳ایستگاه و جابجایی روزانه ۳.۵۶۵ میلیون نفر، قدیمی ترین و شلوغ ترین خطوط مترو در چین است و از نظر مسافت بعد از شانگهای، مقام دوم را دارد.از آنجایی که شبکه موجود جوابگوی ترانزیت سنگین شهر نیست، به سرعت رو به گسترش است.پکن ساخت طولانی ترین متروی دنیا را در پیش دارد و با احداث ۱۹ خط و ۵۶۱ کیلومتر راه تا سال ۲۰۲۰ طولانی ترین سیستم مترو در دنیا خواهد بود.یک خط ویژه جهت انتقال مسافرین از فرودگاه به داخل شهر اختصاص یافته است.
تلفن همراه در تمامی شبکه مترو قابل استفاده می باشد.
داخل واگن ها تابلوهای راهنما به زبان چینی و انگلیسی نوشته شده است.
چین
سرزمین چین پر جمعیت ترین کشور جهان،با مساحت ۹۵۷۲۹۰۰ کیلومتر مربع،پهنه وسیعی از آسیای مرکزی را به خود اختصاص داده است.کشورهای روسیه، مغولستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان،افغانستان، پاکستان،هند، نپال، بوتان، میانمار(برمه)، لائوس، ویتنام و کره شمالی در همسایگی چین قرار دارند. همچنین این کشور از قسمت شرقی و جنوب شرقی به دریای زرد، دریای چین شرقی و دریای چین جنوبی و دیگر آبهای آزاد راه دارد. بیشتر مردم چین از نژاد زرد هستند. جز چینی ها تیره های دیگری نیز در این سرزمین پهناور زندگی می کنند مانند مغول ها و تبتی ها.
زبان رسمی کشور چین، مانداریان(شاخه ای از زبان چینی) می باشد.
واحد پول در این کشور یوان(CNY) می باشد.کلیه ارزهای معتبر دنیا(دلارآمریکا، یورو، پوند انگلیس و ...) در بانک ها، صرافی ها، هتل ها و فروشگاه های بزرگ قابل تبدیل می باشند. از کلیه کارت های اعتباری معتبر دنیا نظیرAmerican Express، Master Card، Visa Card و... می توان در هتل ها و فروشگاه های بزرگ استفاده نمود.
پکن پایتخت کشور پهناور چین و مرکز سیاسی، اقتصادی، فرهنگی آن می باشد.پکن(به تلفظ چینی) و بی جینگ-Beijing-(به تلفظ انگلیسی) دومین شهر بزرگ چین(بعد از شانگهای) به شمار می رود که در شمال شرقی این کشور قرار دارد.اگرچه اینک پکن شهری مدرن و مطابق با قرن ۲۱ می باشد، اما می توان زندگی سنتی را نیز در چایخانه ها، معابد و برخی محله های آن نظاره گر بود.این شهر با داشتن بزرگترین میدان دنیا(میدان تیان آنمن)، بزرگ ترین مجموعه حفظ شده از کاخ های امپراتوری دنیا(شهر ممنوعه) و یکی از با شکوه ترین و بزرگ ترین باقیمانده از عجایب جهان(دیوار چین) و همچنین معبد زیبای بهشت، به عنوان یک شهر تاریخی و فرهنگی منحصر به فرد، سالیان سال مورد تحسین و توجه جهانگردان از اقصی نقاط جهان بوده و می باشد.
آدرس سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن:پکن-سن لی تون-دانگ لیو جی-شماره ۱۳
تلفن:۶۵۳۲۴۸۷۰،۶۵۳۲۲۰۴۰-۱۰-۰۰۸۶
مراکز خرید پکن
بازار "هونگ چیائو" Hongqio: این بازار که به بازار مروارید(Pearl Market) نیز معروف است در خیابان هونگ چیائو و در نزدیکی معبد بهشت واقع شده است و از ۵ طبقه تشکیل یافته است. دلیل نامیدن آن بازار به بازار مروارید نیز به دلیل وجود مراکز گسترده ارائه مرواریدهای اصل و پرورشی در اندازه، قیمت، و رنگ های مختلف در سه طبقه متفاوت در این بازار است. مرواریدهای اصل و قیمتی که به طرز بسیار ظریف و زیبا به صورت زینت آلات ارائه می گردند. صنایع دستی مختلف چین، طیف وسیعی از محصولات الکترونیکی و الکتریکی و لوازم منزل، پوشاک، کفش، کیف، و... در طبقات دیگر به چشم می خورد.
بازار "سیلک" Silk Market: بازار سیلک واقع در Xiushui East Road در ۷ طبقه طراحی گردیده به ارائه انواع سیلک(ابریشم) می پردازد و همچنین کالاهایی از قبیل کفش، کیف، پوشاک، لباس بچه گانه، روتختی، رومیزی، فرش، زینت آلات، لوازم تزئینی منزل، اسباب بازی، لوازم آرایشی، کریستال و مروارید نیز ارائه می نماید.
بازار "پن جیا یوان" Pan Jia Yuan: بازار پن جیا یوان به عنوان بازار مادر صنایع دستی پکن می باشد. لوازم آنتیک، عتیقه جات مربوط به سلسله های مختلف امپراطوری چین، چینی آلات، لوازم چوبی، زینت آلات زیبای سنتی چین و سنگ های قیمتی در این بازار یافت می شود.این بازار در غرب Panjiaoyuan Qiao واقع گردیده است.
خیابان "وانگ فو جینگ" Wangfujing: این خیابان یکی از دیدنی ترین مراکز پکن است که به دلیل ممنوع بودن تردد اتومبیل در أن به خیابان پیاده رو نیز معروف است. در دو طرف این خیابان، مراکز خرید و فروشگاه های مختلف جهت ارائه هر نوع کالا اعم از پوشاک، کیف، کفش، صنایع دستی، زینت آلات و غیره دیده می شود. اواسط این خیابان، کوچه های مملو از نور، رنگ و صدا است که دنیای سنتی نامیده می شود.
خیابان "شیدن" Xidan: این خیابان نیز از دیگر مراکز خرید پکن است که مد و زیبایی را تلفیق نموده است. وجود پاساژهای خرید متعدد با ارائه مارک های جهانی، این منطقه را به مرکزی بین المللی تبدیل نموده است. انواع پوشاک، کیف، کفش، لوازم و البسه ورزشی و دیگر کالاها در این خیابان عرضه می گردد.
مرکز خرید "لوفتانزا" Lufthansa: این مرکز خرید در خیابان "لیانگ ماچیائو"(Liangmaqiao) واقع شده است و در ۴ طبقه طراحی گردیده، کالاهای متعددی چون لوازم الکترونیکی، زینت آلات، کفش، کیف، لباس، البسه ورزشی و تابلوهای نقاشی را در بر دارد.
منطقه خرید "سن لی تون":این مکان با نام اصلی Sanlitun Village و با وجود رستوران ها و کافی شاپ های متعدد گردشگران زیادی را به سوی خود جذب می نماید.
Golden Resources Shopping Mall: این بازار با مساحتی بالغ بر ۵۵ هکتار، یکی از بزرگترین مراکز خرید چین است که دارای بیش از ۵ ردیف مغازه به تعداد ۱۰۰۰ باب،جهت فروش گسترده مارک های مختلف جهانی می باشد.
دیوار بزرگ چین
کاخ تابستانی
معبد بهشت
میدان تیان آنمن
۱- در ضلع شمالی میدان، دروازه شمالی به نام دروازه آرامش بهشتی (Gate Of Heavenly Peace) قرار دارد. این دروازه، ورودی اصلی به مجموعه عظیم کاخ موزه های شهر ممنوعه است.
۲- در ضلع جنوبی، دروازه دیگر به شکل برج قرار دارد که برای محافظت از شهر ممنوعه بوده است.
۳- در ضلع جنوب شرقی این میدان، ایستگاه قدیمی راه آهن قرار دارد که به موزه راه آهن تبدیل شده است.
۴- مقبره مائو که به صورت مومیایی می باشد، در بخش مرکزی میدان ساخته شده است.
۵- در وسط میدان، بنایی به عنوان یادبود قهرمانان چین ساخته شده است.
۶-در سمت شرق میدان، موزه تاریخ چین و موزه انقلاب چین قرار دارد، که بسیاری از آثار دیدنی، باستانی و آنچه مربوطه به انقلاب چین است دز این موزه در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
۷- در سمت غرب میدان، کنگره ی خلق چین قرار دارد.
شهر ممنوعه Forbidden City(مقر 500 ساله حکومت امپراطوران چین)
شهر ممنوعه مجموعه کاخ های سلطنتی امپراطوران چین است که ساخت آن در سال ۱۴۰۶ در شهر پکن آغاز شد و ۱۴ سال به طول انجامید.تا سال ۱۹۱۱ هیچ کس حق نداشت وارد محوطه ی شهر ممنوعه شود و اگر کسی به هر شکل غیر قانونی وارد می شد، نمی توانست زنده ار این شهر خارج شود.برخی از کاخ های این مجموعه در گذر زمان دست خوش آتش سوزی شده یا تخریب گشته اند که مجدداً ساخته شده یا مرمت گردیده اند.شهر ممنوعه بزرگترین مجموعه دست نخورده ی کاخ از نظر معماری در جهان است. در شهر ممنوعه بیش از ۷۰ ساختمان با حدود ۹۰۰۰ اتاق وجود دارد که مساحتی حدود ۱۵۰هزار متر مربع زیربنا را شامل می شود. دورتادور شهر ممنوعه خندقی به طول ۳۸۰۰ متر و به عرض ۵۲ متر جهت حفاظت از امپراطوری حفاری شده است. شهر ممنوعه دارای دو قسمت داخلی و خارجی است. بخش خارجی جهت برگزاری مراسم خاص مورد استفاده قرار می گرفته و دارای سه عمارت اصلی در جهت شمال و جنوب و شش عمارت جانبی در شرق و غرب است.بخش داخلی نیز دارای سه کاخ است که محل زندگی و انجام امور اداری امپراطور بوده است.باغ سلطنتی در شمالی ترین قسمت شهر ممنوعه قرار دارد.بر بلندی و چهارگوشه ی سقف کاخ ها، مجسمه ی حیوانات که به دنبال هم قرار گرفته اند، دیده می شود و ساختمان های دیگر با حیوانات کمتری تزیین شده اند.شهر ممنوعه در سال ۱۹۸۷ در فهرست جهانی یونسکو ثبت گردید. بخش های مختلف مجموعه: دروازه آرامش بهشتی، دروازه ومن(دروازه نیمروز)، کاخ باوهه، قصر تای هه، پارک جینگ شان، مجسمه برنزی اژدها، معبد پاگودا، باغ سلطنتی، دروازه شنگ فو و... .بازدید از میدان تیان آنمن و شهر ممنوعه معمولاً در یک روز انجام می شود.
نظرات شما عزیزان:
:: برچسبها: سامرند شریفی,

