
تحقیقات جدید نشان داد که فیلها قویترین قدرت بویایی را دارند.

به گزارش گروه دانستنیهای خبرگزاری فارس، تحقیقات دانشگاه توکیو نشان داد که فیلها قویترین قدرت بویایی را دارند.
بر اساس تحقیقات دانشمندان ژاپنی، ژنهای گیرنده بویایی که در خرطوم فیل هستند از نظر تعداد از بقیه حیوانات بیشتر است و این باعث میشود که حس بویایی این حیوان پنج برابر بیشتر از انسان باشد.
به گزارش یورونیوز، فیلها، تنها درازترین بینی دنیا را ندارند بلکه، صاحب حساسترین شامه دنیا هم هستند.
تحقیقات جدید دانشگاه توکیو نشان داد که فیلهای آفریقایی بیشترین و متنوعترین ژنهای گیرندگی بویایی را در مقایسه با حیوانات دیگر دارند.
فیلهای آفریقایی به خاطر این امتیاز قادرند طیف وسیعتری از بوها را تشخیص دهند.
«یوشی هیتو نیمورا»، در این گزارش علمی گفت: پس از تحقیق بر روی 13 جانور مهره دار از قبیل ماهی، موش و آدم به این نتیجه رسیده است که فیل با داشتن نزدیک به 2برابر گیرندههای حسی پس از گاو، در صدر جدول قرار دارد. نیمورا سپس سه ژن را که بین مهره داران از جمله انسان مشترک میباشد جدا کرده است.
نیمورا افزود: با مقایسه اختلاف میان ژنهای بویایی انواع حیوانات، کشف کردیم که چه ژن هایی میان آنها مشترک است و کدامیک مخصوص به حیوان خاص است.
ژنهای مشترک در روند تکامل حفظ شدهاند و عملکرد مهمی دارند ولی زیاد شدن ژنها در بعضی از حیوانات، به ویژگی محیطی آنها مربوط است.
تحقیقات بیشتر نشان داده است که 2 ژن از بین سه ژن مشترک عملکردی بیش از بویایی دارند.
بنا بر یک گزارش منتشر شده جداگانه توسط یک محقق دیگر، این 2 ژن در حداقل 16 عضو بدن انسان وجود دارند.
به گفته نیمورا، آخرین ژن هنوز برای پژوهشگران یک معمای حل نشده باقی مانده است.
حس بویایی در پیداکردن غذا، جفتگیری و تشخیص دشمن بسیار مهم است اما این حس در میمون و انسان که از قدرت بینایی خود در این زمینه استفاده میکنند، گسترش نیافته است.
نظرات شما عزیزان:
:: برچسبها: کیانوش کاظمی,

